Як на Рівненщині вирощують органічну продукцію (ФОТО)

Народний депутат Дмитро Соломчук показав, як на Рівненщині виготовляють органічну та здорову їжу. Він завітав у компанію «Дедденс Агро», яка ще з 2013 року перейшла на вирощення органічної продукції. За п’ять років команді вдалося виростити перший в Україні органічний цукровий буряк і переробити його на цукор. Політик повідомив у себе на сторінці в соцмережі, що усього близько 5 тисяч гектарів поділено на різні культури: пшениця, ріпак, кукурудза, соя, соняшник, жито. Крім цього, м’ята, малина, спаржа, щавель, коріандр, полуниця, кропива. Також, є теплиці з органічними помідорами та огірками.

«Тут багато ручної праці та любові до рідної землі. Мова йде про компанію «Дедденс Агро» на Рівненщині, з керівником Віктором Щербачуком.  Органічна, справжня їжа стає все популярнішою в розвинутих країнах Європи, - пише народний депутат Дмитро Соломчук. - До 2030 року понад 30% полиць магазинів мають бути заповненими натуральними продуктами. У Німеччині органічним господарствам держава виділяє 600 євро за гектар, в Австрії – 1000 євро. На жаль, поки такої можливості у нас немає, але робимо усе для того, щоб це змінити».

За словами нардепа, для того, щоб висадити рослини, три роки не обробляють ґрунти хімікатами. Вся продукція і ґрунти ретельно перевіряються в лабораторії, тому він підтримуватиме фермерів.

«Надихають підприємці, які не йдуть простим шляхом, а обирають затратніший, складніший, ризикованіший – але правильний. Українці мають харчуватися здоровою їжею, яку виготовляють на українських підприємствах. Завжди підтримуватиму таких фермерів і горою стоятиму за них у Раді», - додав Дмитро Соломчук.

Читайте також