Як навчатимуться школярі Рівненщини з 1 вересня: є три варіанти

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив про те, що з 1 вересня школярі сядуть за парти. Навчальні заклади закриватимуть на карантин лише в районах «червоної зони». Оскільки Рівненщина вже вийшла у «зелену» зону, вже за півтора місяця дітлахи мають шанси піти до школи. Сьогодні перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін зазначив, що розглядають три сценарії відновлення освітнього процесу в навчальних закладах області:

  • низький рівень захворюваності  – освітній процес буде у звичайному режимі із відвідуванням учнями закладів освіти;
  • середній рівень захворюваності – освітній процес проходитиме у змішаному вигляді, з поєднанням дистанційного навчання і відвідуванням шкіл. Звісно, із дотриманням заходів безпеки – дистанції, маскового режиму, дезінфікуванням приміщень тощо;
  • високий рівень захворюваності – виключно дистанційний освітній процес.

«Найприйнятнішим для усіх нас, батьків, дітей, учителів, був би перший варіант. На нього і будемо працювати. Сьогодні у нас є час для того, щоб вживати усі заходи, у тому числі і в області - для мінімізації захворювання людей на коронавірус, для одужання тих, хто вже захворів», - додав пан Подолін.  

До слова, нині у Рівненській області є райони, які не вийшли із «червоної зони». Це Березнівський, Здолбунівський, Млинівський, Костопільський, Рівненський, міста Дубно, Рівне і Вараш.

Читайте також