Як працюватиме Національна служба здоров`я на Рівненщині?

28 грудня Президент підписав Закон, що дав старт медичній реформі, а Кабмін ухвалив базові документи, які дозволять розпочати системні зміни, зокрема — Положення про Національну службу здоров’я України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров`я. Крім того, цей документ є ключовим для впровадження реформи фінансування системи охорони здоров’я. Розповідаємо, коли буде створено НСЗУ і які функції виконуватиме Служба.

Коли і навіщо створююватимуть НСЗУ?

Національна служба здоров’я України — центральний орган виконавчої влади, що реалізовуватиме державну політику у сфері державних фінансових гарантії медичного обслуговування населення. НСЗУ — це національний страховик, який укладатиме договори із закладами охорони здоров’я та закуповуватиме у них послуги з медичного обслуговування населення.

Також НСЗУ не володітиме коштами, які виділяються з держбюджету на оплату послуг медичного обслуговування населення. Гроші зберігатимуться на казначейських рахунках. НСЗУ контролюватиме дотримання умов договору. Якщо йдеться про лікарську помилку, то тут контроль залишається за МОЗ.

У січні буде оголошено конкурс на посаду голови Служби, і до липня НСЗУ буде утворена та розпочне роботу. 

Читайте також