Як правильно пити воду: поради

Вода – один з найважливіших компонентів нашого раціону. Від того, як ми її вживаємо, залежить наше здоров’я. Розповідаємо, як правильно пити воду, щоб отримати найбільшу користь для організму.

У які години правильно пити воду?

Варто дотримуватись правила: не пити воду безпосередньо перед обідом, під час та одразу після.

Через скільки часу після їжі можна пити воду?

Дієтологи радять вживати основні об’єми рідини не менше ніж за півгодини до трапези і через годину після неї. Це пов’язане з тим, що вода розріджує ферменти, які розщеплюють продукти, що значно зменшує якість травлення. Якщо у вас є потреба запивати їжу, намагайтеся пити якомога менше. Радше за все, з часом ваш організм перебудується і така потреба відпаде.

Ще одне важливе правило: обов’язково випивайте склянку води зранку, одразу після того, як прокинетеся. За ніч організм зневоднюється і потребує рідини. Допоможіть йому відновити водний баланс, а заодно прокинутися й розігнати біологічні процеси.

Як правильно пити воду зранку?

По-перше, не треба пити залпом, краще маленькими ковтками – так вона ліпше засвоюється. Крім того, вода має бути теплою – з тієї ж причини. А ще дієтологи рекомендують додавати у воду трохи лимонного соку – це сприяє ефективнішому очищенню організму від токсинів. Звісно, ці правила можна застосовувати не тільки вранці, а й щоразу, коли ви п’єте воду.

Джерело

Читайте також