Як приготувати чай з бананом?

Фото - відкриті джерела

Банановий чай має багато корисних переваг, містить в собі антистресовий та жироспалюючий ефект.

Останнім часом набирає популярність банановий чай. У народній медицині цей напій використовують від безсоння, депресії, низького імунітету, високого тиску, ожиріння, запальних процесів. 

7 переваг бананового чаю для здоров'я:

  1. Допомагає від безсоння. Високий рівень триптофану, серотоніну і дофаміну в банановому чаї сприяє хорошому сну. Випивши чашку цього напою перед сном, можна знизити стрес.
  2. Регулює тиск. У банановому чаї багато калію, який зміцнює серце, знижує тиск. Він діє як судинорозширювальний засіб і може знизити навантаження на серцево-судинну систему.
  3. Піднімає настрій. Завдяки дофаміну і серотоніну, що містяться в бананах, напій з них може регулювати рівень гормонів і поліпшити настрій.
  4. Зміцнює кістки. Банановий чай містить марганець і магній, які зміцнюють кістки і допомагають сповільнити або повністю запобігти остеопороз.
  5. Покращує травлення. Калій та магній оптимізують роботу гладкої мускулатури кишечника і допомагають стимулювати перистальтику, тим самим запобігають запор, здуття живота і покращують засвоєння поживних речовин.
  6. Підвищує імунітет. Вітаміни С і А в бананах допоможуть зміцнити імунітет і діють як антиоксиданти, стимулюють вироблення лейкоцитів і запобігають розвитку катаракти.
  7. Допомагає схуднути. У бананах багато розчинної і нерозчинної клітковини, які уповільнює травлення, пригнічують апетит і прискорюють обмін речовин. Вони допоможуть довше підтримувати відчуття насичення завдяки триптофану, дофаміну і серотоніну.

Ви можете легко зробити банановий чай в домашніх умовах:

Інгредієнти:

  • 1 банан;
  • 2 склянки води;
  • 1 паличка кориці;
  • 1 столова ложка меду.

Спосіб приготування:

  1. налийте воду і вкиньте паличку кориці в каструлю, доведіть до кипіння;
  2. відріжте кінці банана і опустіть його в киплячу воду. При бажанні можна очистити банан, але в його шкірці міститься багато корисних речовин;
  3. дайте банану покипіти 10 хвилин і зніміть з вогню;
  4. через ситечко вилийте вміст в чашку. Варений банан можна використовувати для каші або пудингів;
  5. додайте мед за смаком, і напій готовий.

Читайте також