Як рівнянам користуватися електронним рецептом на ліки?

фото - Фейсбук

Е- рецепт заповнити легше, ніж користуватися Фейсбуком, стверджують експерти

З 1 квітня НСЗУ адмініструватиме урядову програму із реімбурсації ліків за програмою “Доступні ліки”, повідомляє Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації

Для цього усі аптеки, що працюватимуть у цій програмі, повинні зареєструватися в e-Health, отримати договір,ліцензію. За е-рецептом можна буде придбати ліки у будь-якій аптеці незалежно від місця проживання хворого. Спочатку такі рецепти видаватимуть лікарі первинки, а вже з початку 2021 року – абсолютно всі лікарі.

Під час роботи київського форуму “Зміни в сфері охорони здоров'я третій квартал 2019: розуміємо та комунікуємо” експерти розповіли присутнім як формують ціни по програмі “Доступні ліки”. У таких країнах як Польща, Словаччина, Латвія, Чехія та Угорщина контроль за цінами здійснюють на кожній ланці. Тому на основі цих референтних країн і формують ціноутворення по програмі.

Якщо у пацієнта відсутній мобільний телефон, то не біда, кажуть експерти. Лікар зможе роздрукувати е-рецепт і він також буде дійсний.

Наразі в державі виявили бажання працювати за програмою реімбурсації 248 аптек. Одинадцять аптек з Рівненської області підготували документи на укладання договорів з НСЗУ. Таким чином, Рівненщина у п’ятірці областей, де аптекарі обслуговуватимуть електронні рецепти. Подати документи можна до 25 березня до 18.00.

Читайте також