Як рівнянам потрібно декларувати доходи у новому році?

фото ілюстративне

З першого січня стартувала кампанія «Декларування доходів громадян – 2018»

ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє, що  з 1 січня 2019 року розпочато кампанію декларування доходів громадян, отриманих протягом 2018 року, яка триватиме до 1 травня 2019 року. 

Зобов’язання щодо подання річної Декларації про майновий стан і доходи виникає у громадян у разі, якщо вони у 2018 році отримували:

•          окремі доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2018 року не утримувався податок на доходи фізичних осіб;

•          доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);

•          іноземні доходи;

•          інші доходи, декларування яких передбачено чинним законодавством.

Такі громадяни зобов’язані внести суму зазначених доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати до 1 травня 2019 року річну податкову Декларацію про майновий стан та доходи за наслідками 2018 року, а також нарахувати та сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 18% та військовий збір за ставкою 1,5% до 1 серпня 2019 року.

Також нагадуємо, що за результатами 2018 року до податкової знижки включаються витрати понесені при сплаті платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення. Зміни внесені до Податкового кодексу України Законом України №2477 від 03.07.2018 року.

Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2018 року, можуть подати податкову декларацію впродовж усього 2019 року.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також