Як швидко почистити рибу від луски: ТОП- 3 способи

Фото - відкриті джерела

Про користь риби, напевно вже нема сенсу докладно розповідати, всі й так це знають. Завдяки високому вмісту вітамінів та поживних речовин, вона обов’язково має входити в раціон людини.Про це повідомляє Порадник.

Попри це досить багато людей відмовляється від неї через нудний, довготривалий та брудний процес очищення від луски.

Якщо ви досі у цьому списку, сподіваємося, наступні поради полегшать ваше життя.

Спосіб 1

Обережно зняти лусочки з рибини допоможе звичайна столова ложка. Чистку краще проводити в рукавичках. Спершу слід промити та випатрати тушку. Покласти на дощечку, обгорнуту папером (потім буде легше мити). Обрізати ножицями з рибини плавники. Притиснути до дошки та краєм ложки підчепити лусочки. Рухаючись від хвоста до голови. Так вони залишаться у вашій ложці приладі, а не розлетяться по приміщенню.

Спосіб 2

Є породи риб, які важко піддаються чищенню, наприклад: судак, окунь, ставрида. Полегшити процес допоможе окріп. Ним слід ошпарити рибу. Далі викласти її на робочу поверхню, застелену кількома шарами паперу, аби вона не ковзала та провести ножем проти луски від хвоста до голови.

Спосіб 3

Швидко і легко видалити з тушки луску допоможе замороження. Для цього рибину слід відправити в морозилку на 6 годин. Розморожена тушка легко чиститься за допомогою гострого ножа.

До слова, якщо ви таки спромоглися почистити рибку, або купили вже очищену, як її приготувати, навіть якщо ви початківець, можна подивитися тут.