Як швидко прибрати всю квартиру: цінні поради

Сьогодні, 29 квітня, у Чистий четвер українці традиційно наводять лад у своїх оселях, готуються до Великодня і печуть паски.

Однак, робочий день ніхто не відміняв і, окрім прибирання, у переліку справ ще багато пунктів. Якщо Вам не вистачає часу на прибирання і Ви хочете чимскоріше його закінчити, то ми підогтували для Вас перелік порад, як це зробити.

1. Відкрийте вікна

Дія, яке зовсім не займає час, але позбавляє вас від головної ознаки неприбраного приміщення - застояного повітря. Якщо погода дозволяє, відкрийте всі вікна в будинку на час прибирання, якщо на вулиці дощить - відкривайте на десять-п'ятнадцять хвилин в кожній кімнаті.

2. Складіть план дій

Пройдіться по квартирі і відзначте на листку паперу або в нотатках на телефоні місця, які вимагають термінового втручання. Це можуть бути брудні підлоги, немитий посуд, розкидані речі або запорошені полиці. У кожній кімнаті позначте не більш двох-трьох великих проблемних пунктів, не ставлячи акценти на дрібницях - їх легко прибрати по ходу збирання або залишити на наступний раз.

На кожну кімнату у вас виявиться приблизно по п'ятнадцять-двадцять хвилин для прибирання. Тому відразу виділяйте те, що вимагає більше часу. Наприклад, якщо вас щоранку дратує немите вікно на кухні, не витрачайся в цей раз час на наведення порядку в шафах.

3. Починайте прибирання з кухні

Весь посуд завантажте в раковину і залийте теплою водою з миючим засобом, щоб не витрачати час на відтирання жиру. Нанесіть на плиту засіб для чищення, щоб воно встигло подіяти, поки ви протираєте стіл і виносьте сміття. 

4. Прибирайте житлові кімнати

Якщо протягом тижня ви організували зберігання одягу і приділяли п'ятнадцять хвилин наведення порядку перед сном, спальня і вітальня повинні стати найменш проблемними зонами. Ви вже встигли провітрити, прибрати перекочували з кухні чашки, значить залишилося розкласти по місцях книги і, можливо, перестелити постіль. Користуйтеся професійними способами зміни підковдр, щоб прискорити і полегшити процес.

5. Ванну та передпокій прибирайте останніми

Ці дві зони є найбільш прохідними під час прибирання. Якщо прибрати ванну перш, ніж спальню чи вітальню, то у процесі прибирання всі старання зійдуть нанівець.

6. Пропилососьте всю оселю

Пилососити варто відразу всі приміщення після того, які розклали речі і винесли сміття. Таким чином це вдасться зробити швидше. 

Читайте також