Як у Рівному облаштують підземелля?

Фото - відкриті джерела

Сьогодні на засіданні комісії з питань освіти, науки, культури начальник управління культури та туризму Тарас Максименко розповів, як же в Рівному облаштують підземелля у парку Шевченка. У вересні минулого року управління культури та туризму Рівненського міськвиконкому  виграло в Брюсселі проект, який передбачає й отримання фінансування.

Відтак,  на 30 березня заплановане урочисте підписання міським головою контрактних документів по даному проекту, а також буде презентація передпроектних пропозицій для рівнян та  обговорення проекту.

«Проект запланований на 3 роки – 2018-2020. Відповідно до контракту, ми матимемо два роки на реалізацію з моменту підписання. Отримуємо від Європи 15млн 153 тис грн.. Просимо в міста 1 млн. 683 тисячі на 3 роки», - зазначив  начальник Управління культури та туризму Тарас Максименко.

Крім того, він розповів, як же облаштують підземелля та як дивуватимуть містян та гостей Рівного.

«Розкопки припиняються. Продовжуються вже реставраційні роботи, тобто, ми відновлюємо там дві кімнати, музеїфікуємо, робимо склепіння. Далі вони будуть в спеціальному перекриті-саркофазі, робимо там дві квест-кімнати для молоді. Ззовні робимо археологічне вікно над розкопом - під склом, як в Європі. Там же робимо за європейські кошти світло-музичне шоу для рівнян під класичну музику, вже прописуємо програму. До того, ж буде табличка, що профінансовано за єврокомісійні кошти», - розповів Максименко.

Підземелля можуть стати «родзинкою» Рівного на багато років, якою відвідувачі зможуть насолоджуватися як ззовні, так і з середини. До того ж, це старт реалізації «твердих» проектів у Рівному, адже за 27 років в місті такого ще не було.

Читайте також