Як у Рівному святкували китайський Новий рік (ФОТО)

Днями у приміщенні Open Office у Рівному відзначили китайський Новий  рік. Наблизили захід до традиційного китайського святкування волонтер з Китаю Чан Юйсун та магістрант  НУВГП Чжан Цзелоу.

Учасники свята побачили національний китайський одяг ханьфу, ознайомилися з виставкою картин китайських майстрів, сувенірною продукцією,  переглянули китайський фільм. А ще писали  разом з волонтерами вітання та імена китайськими ієрогліфами і займалися вузликовим плетінням. Долучилися й присутні до китайської церемонії чаювання.

До речі, китайський Новий рік також називають Святом весни, він є одним з головних свят Піднебесної. Китайці святкують Новий рік за місячним календарем, в період з кінця січня до початку лютого. Традиційно Свято весни триває 15 днів і закінчується Святом ліхтарів.

За ці два тижні люди ходять в гості, влаштовують пишні застілля, обмінюються подарунками. Зазвичай китайці обмінюються червоними конвертами з грошима, намистом з монет і мандаринами. Підійде будь-що, що символізуватиме багатство.Також часу вистачає для ярмарків, маскарадів, народних гулянь просто неба.

Читайте також