Як уберегтися від нового штаму коронавірусу?

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Українці ще не встигли оговтатися від звичного COVID-19, як з'явилася загроза нового штаму коронавірусу. Його вже встигли назвати "британським", адже саме у Великобританії він поширюється найшвидше. Фахівці кажуть, що новий штам коронавірусу може бути більш загрозливим, ніж звичайним.

Заступниця начальника Рівненського обласного управління охорони здоров'я Олена Гандзюк розповіла, що про "новий" коронавірус відомо мало, але загроза справді існує.

- МОЗ підтверджує, що виявили новий штам коронавірусу. Він діагностуються новими тестами, але про Україну мова поки що не йде. Ми дотримуємось рекомендацій, які дає ВООЗ - обмеження необов'язкових поїздок до Великої Британії, а також до таких країн як Нідерланди, Данія, Австрія тощо. Інших якихось рекомендацій, які стосуються нових штамів, у нас немає, - зазначила Олена Гандзюк.

До слова, більше 40 країн світу вже припинили авіасполучення з Великобританією. Україна цього поки не робила, але МЗС та МОЗ радять громадянам без зайвої потреби не летіти до Об'єднаного Королівства.

Читайте також