Як уникнути надзвичайних ситуацій під час жнив на Рівненщині?

фото ілюстративне

Аби жнивна кампанія пройшла без втрат, по всій країні рятувальники перевіряють дотримання аграріями протипожежних заходів в місцях збирання, переробки та зберігання зернових. Як правило, основними причинами виникнення пожеж на хлібних ланах є необережне поводження з вогнем, навмисне випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів.

Фахівцями Служби порятунку також проводиться інформаційно-профілактична робота, спрямована на забезпечення належного стану пожежної безпеки насільгосппідприємствах.

Зокрема, днями співробітники Семенівського районного сектору Управління ДСНС України у Чернігівській області  перевірили стан забезпечення пожежної безпеки в місцях збирання врожаю зернових на сільгосппідприємствах району.

Протягом тижня рятувальниками ДСНС та працівниками Управління сільського господарства Київщини проведено профілактичні рейдові об'їзди хлібних полів агропромислових фермерських господарств Бородянського району області. З працівниками, задіяними у зернозбиральній кампанії, проведено відповідні інструктажі та навчання щодо застосування первинних засобів пожежогасіння (вогнегасників).

Водночас на Волині, працівники Ківерцівського районного відділу провели протипожежний рейд на території трьох сільських рад: Борохівської, Озерської та Тростянецької.

Для того, щоб корисна і важлива інформація краще засвоїлася, під час інформаційної роботи рятувальники залишають аграріям тематичні друковані матеріали.

Шановні громадяни!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує!

У період збирання врожаю категорично забороняється:

- палити біля хлібних масивів;

- розкладати багаття на полях та поблизу них;

- спалювати стерню, післяжнивні залишки;

- полювати неподалік ланів;

- допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;

- дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;

- зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками;

- обов'язкова наявність іскрогасників на тракторах.

Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

Читайте також