Як вагітним харчуватись влітку?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Харчування вагітних не надто відрізняється від звичайного здорового харчування.

Пийте часто і регулярно протягом дня, щоб запобігти зневодненню, оскільки вашому організму потрібно більше рідини, ніж зазвичай, тим паче у спеку. Завжди беріть із собою бутильовану холодну воду, коли виходите на вулицю.

Включіть у щоденний раціон різноманітні продукти, зокрема безліч фруктів та овочів. Їжте легкі страви, такі як салати, але відразу після приготування.

Обмежте вживання кофеїну і повністю уникайте алкоголю. Навіть у незначній кількості алкоголь потрапить у кров вашого малюка і може вплинути на його розвиток (особливо мозку).

Уникайте вживання вагового морозива з лотків вуличної торгівлі та місць швидкого харчування — воно може містити небезпечні мікроорганізми, як-от сальмонела, особливо якщо обладнання не підтримували в чистоті.

Також відмовтеся від домашнього морозива, приготовленого із сирими яйцями. Чудовою альтернативою може стати порційне морозиво із супермаркету.

Власноруч зроблені кубики з льодом і заморожені фрукти — гарна ідея для охолодження.

Уникайте вживання у спекотну погоду м’яких або непастеризованих сирів (брі, камамбер, фета); паштетів; риби, морепродуктів (устриці, мідії) та страв із них (суші); охолоджених попередньо зварених м’ясних продуктів; заздалегідь приготовлених бутербродів, салатів і залишків харчів від попередніх прийомів їжі.

Мінімізуйте споживання солі. Це допоможе боротися із затримкою води та почуватися більш комфортно.

Для швидкого охолодження спрямуйте на зап’ястя холодну воду з крану чи обітріть холодною водою з пляшки обличчя або задню частину шиї. Це дійсно працює і допоможе відчути себе краще.

Пам’ятайте, що кожна вагітність перебігає по-різному і найкращі поради не зможуть замінити відвідування лікаря. Обов’язково проконсультуйтеся з фахівцем щодо змін у вашому раціоні харчування

Читайте також