Як вибрати золотий жіночий ланцюжок: корисні поради

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Прикраси створюють образ, підкреслюють стиль. Робіть вибір правильно, враховуючи зовнішні дані та базовий гардероб. Носити золоті жіночі ланцюжки можна без вікових обмежень. Вони підходять дорослим та літнім жінкам, юним дівчатам, гармонійно доповнюють повсякденний, діловий чи святковий образ. Головне зробити правильний вибір. Ланцюжки різняться за товщиною, типом плетіння, довжиною та іншими характеристиками. Великий вибір прикрас представлено на сайті інтернет-магазину Gold.ua. Замовити ювелірні вироби з доставкою можна в будь-який регіон України. Жіночі золоті ланцюжки на шию представлено різними колекціями, асортимент постійно оновлюється.

Поради експертів

Аби правильно вибрати та купити золотий жіночий ланцюжок, дивіться на:

  • тип плетіння;
  • довжину виробу;
  • колір металу;
  • тип застібки;
  • призначення (розкішна чи базова прикраса).

Впевніться, що обрана модель буде нормально комбінуватися з підвісками та іншими прикрасами, які у вас вже є. Якщо не любите масивних аксесуарів, зупиніться на ланцюжку незначної товщини. Масивні ланцюги потребують відповідних кулонів та підвісок – будь-які не підійдуть.

Типи плетіння

Палітра, форми ланок можуть бути дуже різними. Роздивимось поширені варіанти. За масою та плетінням розраховується вартість прикраси, а також її гендерна належність. Масивні ланцюги жінки обирають дуже рідко.

Типи плетіння:

  • бісмарк;
  • панцирний;
  • якірний.

Якірне плетіння універсальне. Ланцюжок буде міцним та красивим. Виглядають такі вироби привабливо, тендітно. Панцирне плетіння буває подвійним, паралельним, типу сингапур чи снейк. Ланцюги бісмарк дуже надійні та міцні. Робити їх непросто, тож ціна буде вище середнього.

Як оцінити довжину

Тут немає універсальних порад – показник індивідуальний. Довжину ланцюжку рекомендовано розраховувати по особистим параметрам. Дивіться на обхват шиї – ланцюг не повинен перетискати горло чи низько звисати. Коротка ювелірна прикраса не тільки створює дискомфорт під час носіння, але й може порушувати пропорції, робити шию коротшою й витягувати підборіддя.

Корисні поради:

  • Якщо у вас є ланцюг ідеальної довжини, беріть такий саме.
  • Виміряйте шию, після помножте число на 2 чи додайте 5-10 см.

Стандарт жіночого ланцюжка – від 40 до 50 см. Чоловічі на 10 см довші, а дитячі на 10 см коротші. Враховуйте зріст – одне діло 155 см и інше 180 см. У другому випадку прикраса має бути довшою. Якщо у вас кругле обличчя, зробіть вибір на користь подовженої прикраси. Після 40 років краще носити товсті ланцюги з кулонами – вони відволікають увагу від зморшок. Дівчатам з тонкою шиєю підійде виріб, що прилягає досить плотно.

Як носити?

Не надягайте багато прикрас одразу – ви зіпсуєте образ. Сконцентруйтесь на чомусь одному. У 2021 стилісти рекомендують поєднувати ланцюги різного плетіння, діаметру, довжини.

Не навантажуйте верх образу. До масивних сережок надягають тонкий ланцюг, та навпаки. Колір металевих сплавів має бути один, інакше виникне дисонанс. Якщо носите браслет та ланцюг одночасно, впевніться, що вони мають один тип плетіння.

Читайте також