Як виглядати презентабельно під час відеозв`язку: поради для тих, хто працює вдома

Через карантин українці сьогодні змушені працювати з дому. Деяким ще й потрібно систематично використовувати відеозв’язок. Але дотримуватися вдома робочого стилю не так і легко. Та й камера може спотворити ваше зображення, якщо не знати деяких секретів.

Анна Чаплигіна, спеціалістка з етикету і моделювання поведінки, прописала рекомендації, як зробити домашньо-робочу відеокомунікацію комфортною, пише УП.

Що потрібно для людини

  • Укладку і макіяж – робимо. 

"Так, ви вдома, але колеги не додому до вас прийшли на чай. Це ви всі разом підключилися з робочих питань з дому. Тому одяг діловий, але демократичніший, ніж в офісі", – пояснює експертка.

 

  • Якщо всі контактують через відеозв’язок, то ви – теж.

Повага – в балансі. Або всі з відео, або через голосовий зв’язок. Але це актуально, якщо ви не проговорили умови. Тому експертка радить перед дзвінком домовитися так, щоб усім було зручно.

  • Вас має бути чутно! 

"Зрозуміло, що в сім'ях діти нині на голові, нікого не допросишся помовчати. Тому подбайте про навушники з мікрофоном, щоб мінімізувати чутність сторонніх звуків", – радить Чаплигіна.

Кілька телевізійних фокусів, як краще виглядати в кадрі

  • Простір

Якщо ви не хочете, щоб колеги розглядали, що і як у вас в будинку, сідайте ближче до стіни. Чим більше за вами простору, тим більше видно, і більше треба прибирати. Чим ближче до стіни, тим менше видно і менше відволікає від суті інформації.

Якщо ви не хочете, щоб колеги розглядали, що і як у вас в будинку, сідайте ближче до стіни

  • Світло

Якщо джерело світла б'є вам прямо в очі, тоді в кадрі буде людина-млинець (на обличчі немає тіней, тому воно здається плоским і ширшим). Найкраще джерело світла (якщо немає професійного освітлення) – це світло від вікна. До вікна, як і до будь-якого іншого джерела світла краще ставати в півоберта.

Якщо джерело світла б'є вам прямо в очі, значить в кадрі буде людина-млинець (на обличчі немає тіней, тому воно здається плоским і ширшим)

"Чому так – або почитайте про правило золотого перетину, або просто зробіть.Ваші очі повинні бути на лінії, як на фото (знизу 2/3 кадру, над очима 1/3). Не забудьте залишити над головою "повітря". Якщо ваша голова візуально буде впиратися в край кадру, співрозмовники будуть відчувати дискомфорт", – радить експертка.

Ваші очі повинні бути на лінії, як на фото (знизу 2/3 кадру, над очима 1/3) 

  • Посміхайтеся, ваш інтерес і вогонь до улюбленої роботи повинні бути написані на обличчі. 

"Хоча ви, звісно, нікому нічого не винні. Але довго вам захочеться дивитися на такі скорботні обличчя колег?", – каже Чаплигіна.

Посміхайтеся 

  • Завдання із зірочкою! Коли ми дивимося співрозмовнику в очі, шанси на довіру – більші.

Тому коли перед вами камера, для "прямого погляду" потрібно постаратися дивитися в об'єктив, а не на себе на екрані.

Читайте також