Як воно - першими в Рівненській області прийняти на себе удар коронавірусу

Сарненська центральна районна лікарня першою в області прийняла на себе удар коронавірусу.   СарниNews.City поспілкувались із головним лікарем закладу Василем Іванюком. 

- Перші два хворі з Тинного поступили до нас 19 березня. А далі пішло-поїхало. Село стало осередком інфекції. Доставляли і з Немович, а тепер вже й із Сарн, сусіднього Володимирецького району. Наші бригади відтоді працюють у надзвичайно напруженому режимі. Тому я хочу подякувати всім лікарям, медсестрам, всім санітаркам, а також завідуючому відділенням реанімації Олександру Жученку та завідуючому інфекційним відділення Михайлу Петруняку за їх професіоналізм, самовіддану роботу, - каже Василь Іванюк про своїх колег, якими пишається.

Він щиро бажає одужання госпіталізованому медику та ще сімом колегам, що зараз на самоізоляції. Вони інфікувалися, надаючи допомогу хворим на коронавірус. До речі, персонал, який працює у цих двох відділеннях, після зміни їде не додому, а в спеціально відведений для них гуртожиток. У такий спосіб сарненські медики намагаються убезпечити свої сім’ї від інфікування.

- На сьогодні, 11 квітня, ми на шість днів забезпечені необхідними засобами захисту для роботи, - розповідає головний лікар Василь Іванюк. - Допомагають волонтери, за що ми їм щиро вдячні. Від держави теж отримали два апарати ШВЛ високого класу. Учора голова Рівненської ОДА Віталій Коваль цікавився, що ще потрібно для ЦРЛ.

Василь Іванюк контролює ситуацію, знає про стан кожного пацієнта. З радістю повідомив, що п’ять пацієнтів уже видужали.

Напруга в роботі сарненських медиків відчувається з постів головного лікаря Сарненської ЦРЛ. Він щовечора інформує жителів і закликає берегтись, дотримувати умов карантину.

До слова, Сарненська ЦРЛ визначена опорним закладом для боротьби з коронавірусною інфекцією. На ім’я лікарні відкрили благодійний рахунок. Реквізити: IBAN UA903333910000026000054735069, МФО 333391 в АТ КБ "Приватбанк", код ЄДРПОУ 01999796. Тож допомогти медикам можуть усі охочі. Або принаймні подякувати.

Читайте також