Як за допомогою лимона зупинити головну біль?

Фото - відкриті джерела

Лимон - цитрусовий фрукт, який містить в собі велику кількість вітамінів, органічних кислот і багатьох інших корисних елементів. Його можна використовувати не тільки, як смакову добавку, а й в лікувальних цілях. При цьому у м'якоті, цедри, соку і навіть ефірного масла плода різні призначення. Одна з головний якостей лимона - допомога при головному болю.

Лимонний сік

  • Залити однією склянкою окропу м'яту, материнку, листя суниці і залишити настоюватися на півгодини. Далі процідіть відвар і додайте туди сік лимона. Отриману суміш потрібно пити по одній чайній ложці після їди.
  • Змішати одну склянку води, сік одного лимона і дві столові ложки морської солі і випити. Це народний засіб сприяє обезболиванию.
  • Змішати в пляшці 21 ложку меду, сік з 10 лимонів і 10 натертих головок часнику. Залишити суміш під закритою кришкою на тиждень настоюватися. Пити по одній чайній ложці в день.

Лимонна шкірка

Подрібніть шкірку одного лимона, дві столові ложки перцевої м'яти, одну столову ложку шишок хмелю і залийте все одним стаканом води. Все потрібно прокип'ятити протягом трьох хвилин на дрібному вогні. Після цього остудіть відвар і процідіть його. Цю суміш потрібно пити по одній ложці в день.

Висушену шкірку лимона можна висушити, після чого вона не втратить своїх корисних властивостей, а відвар з неї може допомогти при мігрені. Візьміть будь-який рушник або тканину, умочіть в відвар і прикладіть до чола. Якийсь час потрібно буде полежати з ним.

 Чай з лимоном

Лікарі радять при головному болю випивати чашку чаю з декількома дольками лимона. Лікувальні властивості плоду розкриваються краще в гарячому вигляді. А підсилити ефект можна, використовуючи натуральний чай, наприклад, ромашковий або будь-який трав'яний.

 

Читайте також