Яке свято 27 серпня: хто святкує іменини, чого не можна робити цього дня

Фото - ілюстративне

27 серпня цього року – особливий день. Завершується Успенський піст та починається час кропіткої роботи, весіль та гастрономічних насолод. Це один із найважливіших постів, який відзначається пишним святом наступного дня.

Свято бере своє коріння з 5 століття. До Успенського посту долучалися віряни, які не змогли з будь-яких причин не могли дотримуватися аскези у період перед Великоднем. Сенс посту – отримати заступництво Божої Матері. Тільки утримання і покаяння може дати захист Богородиці.

За суворістю Успенський піст схожий на Великий, проте через те, що під час нього є свята Спасу, можливий ряд допущень. Наприклад, можна їсти солодке: горіхи, мед, пряники.

Почати 27 серпня необхідно молитвою. Встаньте рано вранці та прочитайте чудесні рядки, які записали віряни з вуст янголів:

Найприємніше те, що піcля завершення поста починався “осінній м’ясоїд”, але щоб радісні часи не морочилися негараздами, 27 серпня слід провести скромно. Не можна сваритися чи ображатися на близьких. А ще не можна напиватися у цей день.

Іменини сьогодні в Аркадія, Володимира, Олексія, Єви, Матвія, Феодосія, Федора, Михея, Василя, Євдокії, Олександри та Миколи.

 

Читайте також