Які графіки відключень діють у Рівному і чому світло вмикають на пів години

На Рівненщині енергетики продовжують цілодобово працювати над відновленням електропостачання в оселях громадян. Наразі ситуація в обласному центрі та районах складна. Раніше на сайті ПрАТ "Рівнеобленерго" було опублікувано графіки планових відключень світла у Рівному та області на вихідні. Однак, станом на 21 листопада оновлені графіки не відомі.

Журналісти "Рівне Медіа" поцікавились у пресслужбі "Рівнеобленерго", чого чекати мешканцям упродовж доби та наступні кілька днів.

"Наразі діють ті планові графіки, які ми та очільник області публікували раніше. Однак, у Рівному ситуація складна і дотримуватися плану наразі не є можливим", - зазначає речниця "Рівнеобленерго" Алла Ліхачова.

За її словами, відключення по місту - хаотичні. Втім, коли енергетикам вдається пустити електрику у певний район, жителі масово починають вмикати електроприлади - бойлери, пральні машини та пилососи. Відповідно, мережа не витримує навантаження і світло знову зникає.

"Рівнеобленерго" працює над тим, щоб конкретизувати перелік вулиць у графіках відключень. Наразі співробітники працюють над створенням нових актуальних графіків - їх буде оприлюднено найближчим часом", - додала Алла Ліхачова.

Читайте також