Які місцеві ради Рівненщини витрачають найбільше на своїх посадовців?

У місцевих радах (міських, районних, селищних, сільських) на Рівненщині нині працюють 4 187 осіб, а в радах ОТГ – 1 173 штатні одиниці. Найбільший штат працівників – у Млинівській селищній раді – 96 осіб, далі в списку Радивилівська міська рада -76 працівників, Демидівська – 63, Олександрійська – 57 та Шпанівська – 52 працівника. Про це повідомила директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк. Вона також розповіла, які ради затрачають на апарат виконкому найбільше коштів:

«Досить високу частину у зведеному бюджеті області складають видатки на орган управління. Це в абсолютній величині – 837 млн гривень і в цілому до всіх видатків – 5,9%. У розрізі бюджетів ОТГ цей показник коливається від 8 до 50%. Цей показник найвищий у Коринській ОТГ – майже 50% від загальної суми видатків місцевого бюджету направлено на утримання апарату виконкому. У Шпанівській – 41%, у Тараканівській – 26%, у Привільненській і Дядьковицькій – понад 25%».

Крім того, пані Біляк також додала, що економлять на своїх апаратах Деражненська ОТГ, Локницька, Старосільська, Миляцька. Вони вкладаються у загальний показник, спрямування видатків на утримання виконкому.

 

 

Читайте також