Які небезпеки можуть принести рівнянам миші та щурі?

фото - Фейсбук

Як позбутися щурів і мишей та яка небезпека чекає на нас, якщо з ними вчасно не боротися - розповідає Рівненський обласний лабораторний центр

Боротьба з гризунами однозначно необхідна. По-перше, щури, миші не тільки поїдають урожай, а й забруднюють його своїми випорожненнями, розносячи наступні інфекції: лептоспіроз, токсокароз, лістеріоз, рикетсіози, токсоплазмоз, туляремію, сказ, висипний і черевний тиф. Гризуни ближче до людини пробираються з настанням холодів і поселяються в льохах, сараях, господарських приміщеннях. По-друге, ці тварини можуть чудово жити за гіпсокартоном (навіть в шарі пінопласту або утеплювача) і в результаті своєї діяльності пошкоджувати не тільки гіпсокартон, утеплювач тощо, але й основні несучі та інженерні конструкції будинку. Людей може турбувати неприємний запах від гризунів, а також постійний нічний шум. Також відомі випадки, коли щури серйозно травмували домашніх тварин і дітей – і це тільки декілька приводів для того, щоб позбутися гризунів.

Щоб знати, як проводиться захист від щурів і мишей, потрібно, насамперед, визначиться, про який саме об’єкт йдеться. За допомогою можна звернутися і до фахівців державної установи «Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» (консультації надаються телефоном). Серед наших пропозицій – безліч дієвих способів, що вирішують проблему навали гризунів.

Дуже важливо правильно підібрати засіб для знищення гризунів. Цей процес є непростим через те, що їх практично неможливо знищити за один раз. Роботи, які проводяться для знищення щурів, мишей називаються дератизацією. Для того, щоб дератизація була ефективною, вона повинна проводитися не менше двох разів. Тільки за умови, що дератизація проведена якісно і за всіма правилами, Вам вдасться повністю позбавитися від цих шкідливих гризунів. Працівники державної установи «Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» професіонали в цій справі та допоможуть Вам забути про цих неприємних істот (контактний телефон (0362)637-039).

Читайте також