Які питання розглянуть на пленарному засіданні Рівненської облради?

25 липня президія обласної ради затвердила остаточний порядок денний чергового пленарного засідання, яке відбудеться 27 липня. Так, на розгляд сесії буде винесено 70 питань.

Зокрема, члени президії до порядку денного включили проект рішення «Про внесення змін до Комплексної програми енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки».

Також на розгляд депутатів буде винесено звернення депутата обласної ради Оксани Лозової до Верховної Ради України з проханням подолати вето Президента України на Закон №5495 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів».

Крім того, порядок денний доповнили проектом рішення, який підготував депутат Олександр Савчук, Про  звернення обласної ради до Президента України щодо підтримки резолюції та вимог круглого столу «Волинь – 43» - складова антиукраїнської пропаганди Польщі». 

«Вимагаємо від української влади наполегливіше відстоювати наші національні інтереси в питаннях історичної правди і пам’яті, засудити політику колонізації, пацифікації та асиміляції українців, яку вела Річ Посполита в міжвоєнний і воєнний періоди, законодавчо закріпити кримінальну відповідальність за публічне заперечення злочинів польських окупантів та Армії Крайової на історико-етнічній території України», - йдеться у документі.

До того ж, на розгляд сесії депутати включили ще два питання: «Про передачу в оренду комунальній установі «Клесівський інклюзивно-ресурсний центр» Клесівської селищної ради Рівненського району Рівненської області приміщень, що обліковуються на балансі комунального закладу «Клеванська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-II ступенів» та «Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Мудрої Раїси Дмитрівни.

Разом з тим, члени президії проголосували за зняття з розгляду сесії трьох питань: «Про звернення депутатів Рівненської обласної ради до Головного управління Національної поліції в Рівненській області щодо розгляду питання доцільності перебування на посаді начальника Сарненського відділу поліції ГУ НП в Рівненській області», «Про звернення депутатів обласної ради до Державного агентства лісових ресурсів України щодо розгляду питання доцільності перебування на посаді директора державного підприємства «Клесівське лісове господарство», «Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо розгляду питання перебування на посаді голови Сарненської районної державної адміністрації». Дану пропозицію вніс депутат обласної ради Микола Драганчук зауваживши, що це не є повноваження обласної ради. «Є вертикаль влади, якої потрібно дотримуватися», - наголосив він.

Також відповідно до рішення президії на порядок денний чергової сесії винесено два питання: «Про передачу в оренду комунальній установі «Клеванський інклюзивно-ресурсний центр» Клеванської селищної ради Рівненського району Рівненської області приміщень, що обліковуються на балансі комунального закладу «Клеванська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-II ступенів» та «Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Мудрої Раїси Дмитрівни.

Читайте також