Які приправи допоможуть відновити роботу печінки?

Печінка — унікальний, життєво важливий і незамінний орган людини, який виконує безліч функцій в організмі. І збій в роботі цього органу може призвести до серйозних наслідків зі здоров'ям. Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла про приправу, здатну поліпшити роботу печінки.

Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, яку приправу варто додати в раціон, якщо хочете відновити роботу печінки.

Спеціаліст зазначила, що у свої страви бажано додавати куркуму, адже ця спеція має не тільки пікантний смак і аромат, але ще і корисні властивості. Найціннішим її компонентом є куркумін — природний антибіотик, який зміцнює імунітет, загоює дрібні рани, знижує рівень цукру в крові, покращує роботу печінки й допомагає боротися з хронічними захворюваннями. Приправу найкраще додавати в плов, м'ясні страви та овочі. У складі приправи також багато антиоксидантів, які борються з вільними радикалами в тілі, які пошкоджують клітини. Ці речовини підсилюють захист організму, запобігаючи розвитку багатьох серйозних захворювань, в тому числі й раку.

Пряність можна вживати навіть тим, хто на дієті. За словами дієтолога, калорійність куркуми становить близько 325 калорій на 100 грамів порошку. Регулярне вживання в їжу прянощі позитивно позначиться на загальному стані організму, але за умови, якщо у людини немає індивідуальної нестерпності, протипоказань до вживання.

Джерело.

 

Читайте також