Які ціни на дрова в лісгоспах Рівненщини та як їх придбати

На Рівненщині та Волині дров достатньо - на цьому наголошують лісівники Поліського лісового офісу. 

Найчастіше запитання від людей - як і де придбати дрова?

Способи купівлі дров для населення – різні і максимально спрощені. Список контактів відповідальних за реалізацію постійно розміщено на сайті ДП «Ліси України», в соцмережах – зокрема на сторінці Поліського лісового офісу.

Також окрема можливість – сайт ДроваЄ.

Ну і досі найбільш улюблений спосіб серед людей – прийти у філію чи в лісництво. Залишки дров у лісництвах є постійно. За даними лісівників, ажіотажу поки немає.

Ще одне питання – доставка. Не всі філії надають таку послугу. Бо просто не вистачає техніки. Але лісівники завжди можуть порадити, хто з приватників це зробить. Зазвичай люди самі орієнтуються і вже знають таких місцевих підрядників.

Чи всім вистачить дров?

На сьогодні на складах Поліського офісу 16,5 тис. м3 дров. Є на залишках і колоті дрова – загалом із цього об’єму 3,9 тис. м3.

Це обов’язкова умова роботи для кожного лісництва.

Для довідки. Якщо брати річний ресурс заготівлі паливних дров по Офісу, загалом він становить 322 тис. м3. Для лісівників це абсолютно прийнятні об’єми, жодних додаткових рубок ніхто не веде і не планує.

Відомі і потреби. Тому що філії разом із громадами попередньо погоджувалинеобхідні обсяги дров для проходження опалювального періоду 2024-2025 року.

Яка ціна?

Дещо різниться у філіях. Залежно від виду та локації. Орієнтовну вартість для населення у розрізі умов поставки розглянемо на прикладі філії «Сарненське ЛГ».

З лісосіки - верхній склад.

1 група (дуб, граб, клен, інші тл.) - 942 грн (з ПДВ);

2 група (сосна, вільха) та 3 група (осика, ялина, липа, інші мл) - 822 грн.

Верхній склад:

1 група – 1062 грн;

2 група та 3 група -942 грн.

Доставку та вивантаження у двір споживача пропонують Березнівська, Висоцька, Клесівська, Рафалівська, Рокитнівська, Сарненська і Соснівська філії на Рівненщині.

По дровах колотих вартість 1 м3 на становить в середньому 2300 грн/м3 по 1 групі, 1800 грн по 2 та 3 групі.

Також Поліським офісом щодня надсилається на філії інформація щодо наявних закупівель по дровах в електронній системі публічних закупівель Prozorro, в яких вони беруть участь.

Читайте також