Які захопливі місця на Рівненщині можна відвідати за вікенд

Фото - РБК-Україна

Рівненська область насичена цікавили туристичними локаціями - це і архітектура, і природні ресурси. Не всі знають про ці місцини, хоча вони не поступаються популярним пам'яткам.

Про цікаві місця розповідає тревел-блогерка Маша Себова.

Локації на Рівненщині 

Які місця на Рівненщині заслуговують на увагу туристів Рівненщину часто проїжджають дорогою до Львова чи Карпат, але Маша Себова створила відео, щоб показати, що цей регіон вартий туристичної уваги і є чудовим варіантом для поїздки на довгий вікенд. Вона розповідає про найцікавіші місця.

Клесів – неофіційна “столиця бурштину”. Тут колись вирувала бурштинова лихоманка та були війни за цю дорогоцінну смолу, а зараз є можливість взяти офіційну екскурсію на квадроциклі і побачити, як видобувається бурштин, розповідає мандрівниця. 

“Під час екскурсії можна відвідати кілька великих кар’єрів, один з яких перетворився на блакитну лагуну – ідеальне місце для літнього відпочинку. А на місцях, де видобували бурштин, можна навіть спробувати знайти його самостійно,” – ділиться вона.

Надслучанська Швейцарія – так у народі називають національний парк біля річки Случ. Там дуже красиві місця із руїнами Губківського замку.

Село Зелений дуб, яке знаходиться на півдні Рівненщини на кордоні з Тернопільщиною. Тут знаходиться еко-ферма з козами і вівцями, а також є можливість переночувати у відновленій середньовічній вежі.

Острог – місто колишньої князівської слави. Тут варто відвідати Острозький замок, який всередині має дуже цікаву експозицію. А також Острозьку академію – перший вищий навчальний заклад в Україні, який заснували у 16 століття.

Тараканівський форт – місце привидів і найцікавіші руїни Рівненщини, які приваблюють сталкерів і не тільки.

Тунель кохання – це відома найромантичніша локація Рівненщини біля селища Клевань. Тунель утворився від руху поїздів до деревообробного заводу.

Замок у Дубно – одне з 7 чудес України, а також місце, де відбувались події у книзі Тарас Бульба.

Білівське городище – неподалік від тунелю дуже мальовнича локація.

 

Читайте також