Яким був 2018 рік для медицини Рівненщини?

фото ілюстративне

Наркозодихальне обладнання, ультразвукова діагностика, фізіотерапевтичне обладнання, функціональні ліжка, підвісні системи, монітори спостереження за пацієнтом. Всього на понад 20 млн.грн. медичного обладнання було закуплено з початку створення “Республіканського центру лікування та реабілітації наслідків нейротравм”, що функціонує на теренах обласного госпіталю ветеранів війни. 

За 11.5 млн.грн. діагностичний центр отримав комп’ютерний томограф, перинатальний – рентгенапарат вартістю 5 млн.грн. Лапароскопічну стійку придбано за 1,4 млн.грн. для Гощанської райлікарні. 

У рамках реалізації спільного проекту МОЗ та Світового банку в області обласна лікарня отримала ангіографічний комплекс, спеціалізований кардіоваскулярний сканер, апарати штучної вентиляції легень - 22 одиниці сучасної європейської техніки. Майже шість десятків одиниць медобладнання для райлікарень. Вісімнадцять автівок швидкої допомоги для центральних районних та міських лікарень. А ще 320 комп’ютерів, мережеве та серверне обладнання.

Такий прорив в медицині краю стався завдяки закупівлі медобладнання за кошти платників податків у тому числі. Завдяки сприянню керівництва МОЗ, НСЗУ, Рівненщини. 

Управління охорони здоров'я Рівненської ОДА

 

Читайте також