Який з університетів Рівненщини має найбільший конкурс?

фото ілюстративне

Завершується вступна кампанія, а тому підбили уже перші результати.

Як повідомляє видання Освіта.ua, наприкінці липня цього року в Україні вступники подали понад півтора мільйони вступних заяв. Згадане видання оприлюднило рейтинг університетів за кількістю поданих заяв. Згідно з кількістю поданих заяв на бакалаврат в заклади вищої освіти на Рівненщині, РДГУ посіло перше місце, оскільки на його спеціальності надійшло 5528 заяв, Національний університет водного господарства та природокористування — друге місце із кількістю заяв 4778, а Національний університет “Острозька академія” опинився на третьому місці - 3414 заяв.

Однак, орієнтуватися слід не лише на кількісні показники, але й на співвідношення між поданими заявами та ліцензійними місцями, які має заклад вищої освіти. Це продемонструє скільки абітурієнтів претендували на одне ліцензоване місце в університеті. Кількість ліцензійних місць можна перевірити на сайті Міністерства освіти і науки. Якщо взяти до уваги ці показники, то ситуація змінюється майже на протилежну, аніж показав згаданий вище рейтинг. В РДГУ конкурс на бакалаврат склав цього року 1,94 людина на одне місце, в НУВГП – 1,27 людини на одне місце. А найбільшою популярністю користувався згідно із такими обрахунками Національний університет “Острозька академія”, де по суті на одне ліцензоване місце претендувало 2,64 вступника. 

Таким чином, Острозька академія цього року вкотре має найвищий конкурс серед вступників, які планують навчатися в університетах Рівненщини.

Автор: Ogo.ua

Читайте також