Якою буде зима 2020-2021 в Україні

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Минулорічна зима майже у всій Європі видалась аномально теплою. Особливо відчутні зміни спостерігалися на сході континенту, де середні показники зимових місяців перевищували норму на 6-8 градусів. Українці майже не відчули морозної погоди, а тимчасовий сніговий покрив утворювався всього кілька разів за увесь сезон.

Спеціалісти-метеорологи з довготривалих прогнозів AccuWeather очікують, що цьогорічна зима у Східній Європі буде холоднішою за минулорічну, однак середня температура повітря все одно буде вищою за багаторічну норму.

– В цілому сезон може в середньому дещо перевищувати нормальну температуру, але одна велика різниця в порівнянні з минулим роком полягає в тому, що в регіоні періодично спостерігатимуться похолодання, і поряд із вторгненням холодного повітря очікується можливість появи снігу, – йдеться у прогнозі європейських метеорологів.

Збільшується також ризик проникнення в Україну південних циклонів, які нестимуть штормовий вітер та опади.

Утім, синоптики припускають, що загалом м’який характер погоди в Україні дозволить успішно працювати ресторанам з майданчиками на відкритому повітрі, а пересувні обігрівачі тривалий час не знадобляться.

Читайте також