Яку марку смартфону обрати у 2024-му році: ТОП найпопулярніших виробників

Фото з відкритих джерел

Смартфон – це найбільш популярний базовий гаджет, який є чи не у кожного. Це і не дивно, адже на такому пристрої можна відтворити та створити медіафайли, дивитися фільми, юзати соцмережі та й просто полегшувати собі життя за допомогою додатків. Одним словом – такий собі міні-комп’ютер у кишені, особливо, якщо йдеться про потужні моделі. Той, хто один раз спробував цей тип мобільного телефону, більше не захоче повертатись до звичайних моделей.

Перш ніж купити смартфон, варто поцікавитись: пристрої яких компаній нині у трендах і який їх функціонал. Сучасні мобільні телефони мають низку можливостей, як-от:

  • Голосове введення;
  • Можливість завантажувати і фото- чи відеоредактори та відразу працювати з ними;
  • Цілодобово відслідковувати геолокацію важливих вам людей;
  • Створювати та монтувати відеоролики;
  • Спілкуватись за допомогою відеозв’язку;
  • Безконтактно оплачувати покупки;
  • Керувати Smart-будинком чи іншою розумною технікою.

Це лише частинка із усіх переваг смартфонів. Якщо із функціями і можливостями все зрозуміло, постає питання: яку ж марку обрати?

ТОП-5 найбільш популярних виробників смартфонів

Двоє титанів ринку смартфонів, які лідирують за продажами – це компанії  Apple та Samsung. Пристрої цих виробників славляться потужністю, надійністю і багатогранним функціоналом.

Якщо говорити про айфони від Apple, то їх користувачі полюбляють за швидкість у багатозадачній роботі, якісні фотознімки, яскравий дисплей, чуттєвий сенсор. Ці ґаджети вже понад 10 років є найзатребуванішими.

Із смартфонами від Samsung ситуація дещо інша: компанія йшла до успіху не один рік. За цей час вони створили передову Android-систему, яка за потужністю не поступається iPhone.

Серйозну конкуренцію на технологічному ринку кілька останніх років складають мобільні телефони від компанії Xiaomi. Це саме той «ідеальний баланс» ціни та функціональності смартфону.

Ще одна компанія, яка користується популярністю - Huawei. Окрім зручного функціоналу і помірної ціни, цей виробник першим вдався до стильного градієнту задньої панелі смартфону. Таке стильне рішення – одна з причин, чому їх полюбляють користувачі.  

До п’ятірки лідерів за співвідношенням ціна-якість можна віднести смартфони Pixel від Google. Користувачі полюбили їх за якісну камеру (у середньому та бюджетному ціновому сегменті смартфонів).

Відзначимо, що за останні роки популярності набули смартфони від таких брендів, як Asus, Poco, OnePlus, RealMe.

Вартість смартфонів в середньому становить від 900 гривень до понад 70 тисяч гривень.

На що звернути увагу, купуючи смартфон

Обираючи смартфон, обов’язково звертайте увагу на його технологічні можливості, а не лише на вигляд. Пам’ятайте: вам працювати з тим, що всередині.

Тож перед покупкою поцікавтесь такою інформацією, як потужність смартфону, можливостями і якостями екрану, типом матриці, камерою, оперативною пам’яттю і обов’язково – акумулятором.

Придбати смартфон можна у магазині KVshop. Тут ви знайдете великий вибір мобільних телефонів на різний бюджет і функціонал, а найголовніше – лише офіційну і брендову продукцію із гарантією.

Читайте також