Яку суму доходів задекларували жителі Рівненщини?

На Рівненщині підвели підсумки першого місяця деклараційної кампанії 

Заступник начальника ГУ ДФС у Рівненській області Надія Друзюк повідомили про результати першого місяця деклараційної кампанії, так за січень поточного року жителями області подано 301 декларацію про майновий стан та доходи. Сума задекларованого доходу  складає 21,9 млн. гривень.  Самостійно нараховані податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб склали 2,1 млн. грн. та 514 тис. грн. військового збору.

Доходи понад один мільйон гривень задекларовано одним громадянином. Їх сума склала 1655,9 тис. грн.

За податковою знижкою вже звернулось 77 громадян. Сума ПДФО, яка підлягає поверненню з бюджету, склала 126,7 тис. грн.

Як відомо, з 1 січня 2018 року триває кампанія декларування доходів громадян.  Обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає:

- при отриманні доходів не від податкових агентів. До таких доходів відносяться, зокрема, доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого чи другого ступеня споріднення, тощо;

- при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема, операції з інвестиційними активами;

- при отриманні іноземних доходів;

- в інших випадках, передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду.

Нагадаємо, кампанія декларування минулорічних доходів громадян триває до 1 травня 2018 року. Декларації про майновий стан і доходи громадяни повинні подавати до податкових інспекцій за місцем своєї податкової адреси.

ГУ ДФС у Рівненській області повідомляє, що отримати консультації щодо порядку заповнення та подання декларації про майновий стан та доходи можна в Центрах обслуговування платників податків за місцем реєстрації.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області 

Читайте також