Йдеться не про заробітки, а про виживання галузі: у Рівному перевізники вимагають підняти тариф на проїзд

Ілюстративне фото

У Рівному перевізники звернулися до міської влади з проханням підвищити тариф на проїзд у громадському транспорті. За їх словами, наразі йдеться не про заробітки, а про виживання галузі.

Про це повідомляють у Рівненській міській раді.

Однією з причин такого звернення є дефіцит пального та ріст його вартості.

"Останні розрахунки вартості проїзду були проведені у 2019 році при ціні пального 25 гривень. Зараз ціни зросли ледь не втричі. А проїзд і далі 8 гривень, так не може бути. Бо одного дня Рівне може просто мати зупинку громадського транспорту", - говорить перевізник Руслан.

Перевізники стверджують, що зараз мова не йде навіть про заробітки. Підняття тарифу зараз - це питання виживання, питання доїзду людей на роботу та розвиток економіки міста.

"Ми говоримо про виживання, мова не йде ні про якісь навіть мінімальні капітальні ремонти. Авто їздять допоки їздять, - пояснює перевізник Корольчук. -
Також ціна запчастин прив'язана до валюти. То ж усі комплектуючі здорожчали фактично удвічі."

Заступник міського голови Рівного Артем Ганущак запевняє, що влада відкрита до комунікації з перевізниками. І така зустріч цьому підтвердження.

"Ми зустрілися з перевізниками, вислухали усі їх аргументи та передамо ці пропозиції для керівництва міста, виконавчого комітету, який саме і розгляне питання підняття тарифів на проїзд. Перевізники дають обгрунтовані причини зростання вартості - це і зростання вартості пального, і збільшення коштів, які потрібні для обслуговування, - коментує заступник міського голови Рівного Артем Ганущак. - Водночас наша позиція незмінна - якщо відбудеться підняття тарифу, ми будемо вимагати жорсткого контролю за дотриманням графіків руху, а також якістю надання послуг. Якщо буде просідання по транспортній сфері, то це вплине і на інші сфери життєдіяльності міста. Тому варто знайти оптимальне рішення питання".

Крім того, рішення про підняття цін на проїзд сьогодні підтримали і на комісії ТЕБ та НС. Члени комісії одноголосно зауважили, що зупинка транспорту у місті може визвати справжній колапс - тому, треба працювати на випередження такої проблеми.

До слова, у сусідніх обласних центрах вартість проїзду у громадському транспорті заросла ще кілька тижнів тому. Так, у Львові проїзд вартує 15 гривень, а у Луцьку - планують встановити ціну на рівні 16 гривень.

Читайте також