Ймовірне об`єднання трьох вишів у Рівному: що кажуть у департаменті освіти

На Рівненщині обговорюють можливість об'єднання трьох вишів. 

Йдеться про НУВГП, РДГУ та Луганський державний медичний університет. 

Планується замість них створять єдиний університет, що стане регіональним науково-дослідним центром. Більше того днями у Рівне приїжджав заступник міністра освіти Михайло Винницький, який зокрема запропонував в разі погодження такої ідеї інвестиції до 5 млн доларів. 

- Говорилося про те, якою повинна бути вища освіта на Рівненщині, для того, щоб молоді люди не їхали до Львова, Києва, Харкова чи за кордон. а щоб їм було комфортно, і щоб вони мали можливість після завершення навчання бути працевлаштованими. І тут не мовиться про РДГУ, НУВГП чи якісь інші заклади. Це розганяють боягузи-ректори, які бояться втратити посади. 

У нас відкрилась така можливість, щоб у Рівному з'явився потужний навчально-науковий центр, який давав би можливість молодим людям себе зреалізувати. Як він буде називатися, і де він буде розшатовуватися - це абсолютно третє питання, - каже начальник департаменту освіти та науки ОДА Петро Коржевський

- Якщо наукова спільнота сприйме таку філософію, тоді міністерство готове підтримати, в тому чисіл і фінансовим ресурсом, щоб молоді люди розуміли, що заклад вищої освіти може мати сучасний кампус, де вони будуть у нормальних комфортних умовах проживати, що сюди можуть запрошувати цікавих особистей, науковців, викладачів, знаних у світі людей, а не послуговуватися лише тими вкладами, які у закладів освіти. 

Де і як це буде - залежить від того, наскільки регіон захоче в цьому брати участь, - додає він. 

 

Читайте також