Його бригаду називали "демони", а його самого - Хижаком: на Сарненщині попрощалися із загиблим десантником

На Сарненщині в селі Корост мешканці попрощалися із Героєм Дмитром Камінським, який загинув за рідну землю.

Ролик з церемонії прощаня опублікували на сторінці Сарненської міської ради.

Відомо, що Камінський поліг у бою біля Ізюму на Харківщині. 

За словами рідних воїна, у бійця був позивний "Хижак". А бригаду, де Дмитро служив, називали "демонами" - повідомляють "Сарни news".

Дмитро зі шкільних років цікавився військовою справою та хотів поповнити ряди армії. Працівників військкомату, які розносили повістки, зустрічав у камуфляжі. Але ті казали дочекатися повноліття.

"Де б які навчання не були - він завжди був перший. Найперший піднімав руку та йшов добровольцем. І за ним завжди вставало кілька побратимів. За плечима мав 28 стрибків із парашутом з літаків і вертольотів", - розповідає батько Дмитра Віталій Дубинець.

У 2019 році Дмитро підписав контракт і навіть після його закінчення свою роту не залишив. Окупанти називали їх "демони", бо з'являються невідомо звідки, залишають десятки вбитих ворогів та раптово зникають.

"В останні розмові 26 квітня син говорив: "Тату, нас відвели з першої лінії". Ми з мамою раділи цьому", - ділиться Віталій Дубинець.

Наступного дня ворог пішов на прорив біля Ізюму. Десантники вступили у бій. Через кілька годин серце Дмитра зупинилося. Росіяни тоді відступили через значні втрати. 

Батько не втомлюється повторювати, що Дмитро був зразковим сином і він пишатиметься ним завжди.

Читайте також