Йшов по вулиці без документів: 17 тис гривень штрафу призначили мешканцю Рівненщини

Фото з відкритих джерел

У місті Сарни, що на Рівненщині, чоловіка оштрафували на 17 тисяч гривень за порушення карантину. 27-го жовтня на вулиці Матросова, 10 правоохоронці вирішили перевірити в нього наявність документів.

Того ранку чоловік вийшов з дому без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, чим порушив пп.2 п. 2-2, п. 3-5 Постанови КМУ від 9 грудня 2020 року та вчинив правопорушення, передбачене ч. 1 ст.44-3 КУпАП (порушення правил карантину щодо людей).

Відтак, протокол про адміністративне правопорушення направили в суд. Сам же чоловік на засідання не з’явився.

Суддя Юрій Березень призначив непрацюючому чоловікові адміністративне стягнення у вигляді 17-ти тисяч гривень штрафу, а також 454 гривні судового збору.

«Його вина підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення та матеріалами справи. На підставі досліджених доказів приходжу до висновку про можливість застосування до ОСОБА_1 виду адміністративного стягнення, передбаченого санкцією ч.1 ст. 44-3 КУпАП, у виді штрафу, що сприятиме подальшому вихованню особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, та запобіганню вчиненню нею нових правопорушень», - йдеться у постанові суду.

Варто відзначити, що цей же суддя призначив 17 тисяч гривень штрафу 47-річній сарненчанці, котра також вийшла на вулицю без документів. Про це ми писали тут: Була на вулиці без документів: мешканка Рівненщини платитиме 17 тисяч гривень штрафу.

Це чи не єдині випадки в області, коли за таке порушення призначають штраф. Справи, пов’язані із порушенням карантину, переважно закінчуються закриттям за малозначимістю або ж обмежуються усним попередженням.

У обох людей, яких оштрафували за те, що були на вулицях без документів, є майже місяць, щоби подати апеляції.  

Читайте також