Була на вулиці без документів: мешканка Рівненщини платитиме 17 тисяч гривень штрафу

У місті Сарни на Рівненщині 25-го жовтня на жінку склали протокол за порушення правил карантину щодо людей. Відомо, що зранку вона перебувала на вулиці Гагаріна без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи. У той час в області було встановлено «помаранчевий» рівень епідеміологічної небезпеки.

У діях 47-річної сарненчанки побачили порушення пп.2 п. 2-2, п. 3-2 Постанови КМУ від 9 грудня 2020 року та правопорушення, передбачене ч. 1 ст.44-3 КУпАП. Потому протокол направили в суд.

Однак, жінка на засідання не з’явилась і чому – не повідомила.

Суддя Юрій Березень визнав  жінку винною у порушенні карантину і призначив їй покарання у вигляді 17-ти тисяч гривень штрафу.

«На підставі досліджених доказів приходжу до висновку про можливість застосування до ОСОБА_1 виду адміністративного стягнення, передбаченого санкцією ч.1 ст. 44-3 КУпАП, у виді штрафу, що сприятиме подальшому вихованню особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, та запобіганню вчиненню нею нових правопорушень», - йдеться у постанові суду.

Читайте також: Не носиш маску - плати: на Рівненщині оштрафували майже 1500 людей, які ігнорували карантин.

Варто відзначити, що непрацююча жінка повинна сплатити ще й 454 гривні судового збору.

У потерпілої є менше місяця, щоби оскаржити цю постанову.

Відзначимо, що це чи не перший випадок в області, коли порушник карантину платитиме 17 тисяч гривень штрафу. Зазвичай судді обмежуються усним зауваженням або ж закривають за малозначимістю.

Про деякі випадки ми писали тут: 

Читайте також