Юнака з Рівного, який їхав до дівчини на Закарпаття, звинуватили у спробі втечі з країни

Юнака з Рівного Дмитра Черняка у Закарпатській області затримали прикордонники, коли він прямував до своєї дівчини у Тячів. На рівнянина склали адмінпротокол за спробу незаконного перетину кордону. Хлопець заперечує ці звинувачення та запевняє, що тікати нікуди не планував.

Повідомляє "Рівне 1".

20-річний Дмитро Черняк їхав бла-бла-каром у місто Тячів Закарпатської області. Там мав зустрітися зі своєю дівчиною. Юнака та іншого пасажира затримали. Хлопець каже, простояв близько 2 годин. Потому приїхала автівка і їх повезли до прикордонної застави.

У адмінпротоколі йдеться, що Дмитро хотів спільно з іншим пасажиром перетнути кордон. Та хлопець запевняє, не знав цього чоловіка.

Потому, Дмитра повезли в ТЦК у місто Хуст. Там його протримали всю ніч. Виписали штраф та повістку. Потому відпустили. Дмитро одразу зателефонував своєму брату військовослужбовцю та розповів про інцидент. Чоловік не вагаючись поїхав до Закарпаття.

Віталій разом з Дмитром поїхали до застави. Там зустрілися з трьома прикордонниками. Віталій пояснив, що його брату лише 20, до того ж він є опікуном батька і через місяць з ним мав офіційно їхати в Польщу на лікування. Відповідь прикордонників шокувала військовослужбовця.

Такі дії не сподобались Дмитру та Віталію. Вони написали заяви в ДБР, СБУ, військову прокуратуру та поліцію.

В ході проведення першочергових заходів з реагування, співробітникам поліції вдалося встановити, що хлопця було затримано співробітниками державної прикордонної служби в межах Хустського району. Наразі, ці матеріали ще перебувають на розгляді, тобто перевірка триває, - каже Ганна Дан, речниця ГУНП в Закарпатській області.

У 27 прикордонному загоні кажуть, дії були законними, на прикордонних територіях діє система заходів, що регламентується законодавством.

Нами вживаються заходи для упередження та недопущення спроб незаконного перетину кордону. У разі встановлення ознак порушення законодавства з прикордонних питань особа притягується до встановленої відповідальності. Стосовно інформації людину, яку ви називали, інформацію про яку ви просите - це стосується третьої особи, тому розголошувати будь-яку інформацію ми не маємо права, - повідомила Леся Федорова, речниця 27 прикордонного загону.

Дмитро Чернюк хоче, аби адмінпротокол про перетин кордону анулювати. Запевняє, не мав на меті тікати з країни. У Міжгірському районному суді чоловік оскаржуватиме адмінпротокол прикордонників.

 

Читайте також