З 1 липня наступає відповідальність за порушення вимог електронного адміністрування та обліку пального

В Головному управлінні ДФС у Рівненській області звертають увагу суб’єктів господарювання н те, що, оскільки при запровадженні електронного адміністрування пального не передбачено пільгового періоду, то за допущені порушення вимог електронного адміністрування та обліку пального відповідальність наступатиме з 1 липня.

Нагадаємо, що відповідно до внесених змін до діючого законодавства з 1 липня поточного року суб’єкти господарювання, які здійснюють виробництво, оптовий, роздрібний продаж та зберігання пального, повинні отримати ліцензію на таку діяльність.

Такі зміни запроваджено з метою скорочення обсягів тіньового ринку пального, збільшення податкових надходжень та покращення якості нафтопродуктів для споживачів.

Ліцензія видається за заявою суб’єкта господарювання, до якої додаються документи, перелік яких визначено Законом України від 19.12.2005 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Отже, щоб убезпечитися від штрафних санкцій, представники бізнесу, котрі здійснюють діяльність на ринку реалізації пального, повинні дотримуватися усіх передбачених процедур.

ГУ ДФС в Рівненській області 

Читайте також