З батутами, кулішем та концертом: у Квасилові відсвяткували День селища

Сьогодні, 12 липня, у Квасилові святкують 576-ту річницю першої згадки про селище Квасилів. З нагоди свята для квасилівчан підготували масштабне свято з аніматорами, ведучими, концертом та безкоштовними смаколиками.

Мешканців селища привітала староста Квасилова Віта Кисільова. 

"Насправді, сьогодні особливий день, адже це 576-та річниця першої згадки про селище Квасилів. Ще у нас є старожили, які пам'ятають, що тут не було багатоповерхівок, а були болота і гектари колгоспних буряків. Не було ще тоді славнозвісного заводу "Рівнесільмаш", який вплинув на розвиток селища. Кожна сторінка історії Квасилова пов'язана з людьми. Цьогорічне свято відрізняться тим, що ми його святкуємо у складі новоутвореної Рівненської міської територіальної громади. Саме спільно з владою Рівного ми і організували дійство. Також долучились квасилівські підприємці, меценати та благодійники. Безкоштовні батути дарує квасилівчанам з нагоди свята команда "Рівне Разом", - зазначила пані Кисільова.

Загалом, для мешканців селища Квасилів підготували безкоштовний куліш. Також проводяться вікторини, ігротеки за участю аніматорів. На організованій сцені виступали колективи та артисти Квасилова. Для дітей проводили розіграш призів. На площі "Веселка" організували ярмарку та ятки місцевих підприємців. Квасилівчани могли придбати смачний шашлик та прохолодні напої.

На святі також була присутня депутатка Рівнеради по даному округу від фракції «Рівне Разом» Світлана Марчук.

"Липень. Спека. Класне свято! В неймовірній атмосфері згуртованості та щирості відсвяткували сьогодні річницю селища Квасилів. Дякую квасилівчанам за чудові емоції, гарний настрій та енергію. Коли поруч так багато натхненних та позитивних людей, - нам все під силу! Пишаюсь, що ми тепер - Разом!" - зазначила Світлана Марчук.

Під час урочистостей міський голова Рівного Олександр Третяк та староста Квасилова Віта Кисельова нагороджували видатних мешканців селища. Серед них була і авторка книги "Квасилів: фрагменти історії" Анна Лимич.

"Книга написана 10 років тому. Вже тоді я відчувала, що за 10 років мене наздожене нагорода. Сьогодні мене привітав міський голова Рівного. Це символічно, адже віднедавна ми з містом Рівне разом. Я подарувала йому примірник книги. Взагалі, такі свята важливі. Адже щоразу історія нагадує про себе. Люди замислюються про те, що було колись, як жили раніше. Можна проаналізувати та порівняти сучасність і минуле", - прокоментувала Анна Лимич.

Письменниця додала, що цьогорічне свято суттєво відрізнялось від тих, що були раніше.

"Одразу відчувався обшир територій. Адже ми тепер не одні, а рідні з містом Рівне. Прийшло багато людей, було море позитиву та емоцій", - додала квасилівчанка.