З початку року на Рівненщині стягнули 64 млн гривень аліментів

фото - Фейсбук

Рівненська юстиція підсумувала результати роботи за 9 місяців цього року, пише Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області

Розширена колегія Головного територіального управління юстиції у Рівненській області та його структурних підрозділів за підсумками роботи за дев'ять місяців 2018 року відбулась  25 жовтня. Участь у колегії взяли начальники районних відділів ДВС, ДРАЦС, державних нотаріальних контор.

Про результати роботи щодо стягнення заборгованості зі сплати зарплати та аліментів розповів заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області з питань державної виконавчої служби Вячеслав Бедикайло. Він зазначив, що з початку цього року стягнуто 64 млн грн аліментів в рамках кампанії #ЧужихДітейНеБуває.

Із доповіддю про роботу органів державної реєстрації в області виступила заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області з питань державної реєстрації Неля Ковальова. Вона наголосила, що пріоритетними завданнями управління є, зокрема, підвищення правової свідомості громадян. З цією метою працівники управління проводять флешмоби, круглі столі, семінари, вуличне інформування, організовують виїзди в райони.

Про роботу відділів та результати діяльності за дев'ять місяців 2018 року доповіли всі керівники структурних підрозділів управління юстиції.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук наголосила, що робота управління повинна бути в першу чергу орієнтована на позитивний результат, захист прав громадян та відновлення справедливості.

– Ми маємо встановлені чіткі цілі та строки реалізації завдань. Багато що зроблено, але разом з тим є над чим слід працювати, є що вдосконалювати у своїй роботі. Тому ми повинні моніторити та аналізувати причини, які завадили виконанню запланованого, щоб не допускати помилок у майбутньому. Сьогодні пріоритетними напрямками нашої роботи є забезпечення виконання рішень судів, стягнення боргів зі сплати аліментів та зарплати, сучасні підходи у роботі нотаріату та органів ДРАЦС, підвищення рівня правової грамотності людей, реалізація правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Тож маємо спільно, однією командою працювати над їх реалізацією.

Читайте також