З початку року підприємці Рівненщини сплатили понад мільярд податків

фото ілюстративне

Майже 68 відсотків надходжень територіальних бюджетів Рівненщини складає податок на доходи фізичних осіб

За січень - березень 2019 року бізнес – спільнота Рівненщини сплатила понад 1 120 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб до зведеного бюджету. З них 347 млн. грн. ПДФО перераховано до державного бюджету України. Місцеві громади отримали 773 млн. гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається 20 відсоткове зростання надходжень ПДФО до бюджетів усіх рівнів. У цифрах - це  додатково майже 190 млн. грн., зокрема до державного - 60 та 130  млн. грн. - до місцевих бюджетів.

«Податок на доходи фізичних осіб продовжує зберігати позицію найвагомішого за обсягом джерела наповнення дохідної частини місцевого бюджету  – його надходження складають майже 68 відсотків  усіх надходжень до місцевих бюджетів. Саме тому в легалізації заробітної плати мають бути зацікавлені не лише фахівці фіскальної служби краю чи представники влади, а й всі мешканці територіальних громад. Оскільки розмір фінансового забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні знаходиться в прямій залежності від розміру надходжень цього податку», – наголошує начальник ГУ ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.

ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також