З Польщі до Рівного передадуть два автобуси для громадського користування

З Польщі до Рівного передадуть два комфортабельних автобуси для громадського користування.

Про це повідомив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Муніципальний транспорт нададуть місту партнери з Польщі. Це вперше на баланс комунального підприємства у Рівному безоплатно передадуть громадський транспорт.

За словами Віктора Шакирзяна, тривалий час велися перемовини з партненами щодо надання автобусів. Зокрема, з представниками польського муніципалітету щодо підтримки транспортної галузі. 

Очолила процес переговорів рівненська депутатка, голова комісії з питань міського господарства, транспорту, зв’язку та екології Катерина Марчук, яка перебуваючи у Польщі координувала збір та постачання гуманітарної допомоги постраждалим регіонам.

«Можна сказати, що це наступний етап допомоги нашій країні, адже з початком російсько-української війни польський народ активно допомагав нам з речами першої необхідності для військових та внутрішньо-переміщених осіб. І надзвичайно приємно, що муніципальна компанія міста Кельце теж долучилася, і у відповідь на наше прохання погодилася передати Рівному два автобуси. Ці два автобуси, зможуть у комфортних умовах перевозити більшу кількість пасажирів, що робить маршрут менш затратним по пальному та по обслуговуванню”, - повідомила Катерина Марчук. 

У свою чергу Віктор Шакирзян подякував польським партнерам громадської організації “Рівне Разом” за неймовірну підтримку та єдність в такий нелегкий для України час. Зі слів секретаря Рівнеради, переоцінити їхню допомогу важко, адже самотужки знаходити такі серйозні ресурси надзвичайно проблематично. 

“Зі свого боку ми підготували всі необхідні папери та надіслали відповідні звернення, однак в такому процесі важливий особистий контакт, і я надзвичайно радий, що цей процес координувала саме рівненська депутатка Катерина Марчук. І завдяки такому особистісному контакту та авторитету ми отримали чудових друзів в особі команди муніципальної транспортної компанії Кельце, які допомагають нам поповнювати автопарк Рівного великогабаритним громадським транспортом в той час, коли в Україні залишається складна ситуація з постачанням пального”, - говорить секретар Рівнеради.

Процес передачі транспорту має завершитись одразу після оформлення всіх необхідних документів. Тож є надія, що вже найближчим часом вулицями Рівного курсуватимуть комфортні польські автобуси.

Читайте також