За чиї гроші збудують новий спорткомплекс на Рівненщині?

http://oblrada.rv.ua

Перегляду проектно-кошторисної документації потребує спорткомплекс у Сарнах. Будівництво об’єкта розпочалося 2016 року, загальний обсяг фінансування тоді становив 40 млн.грн. Згідно із планом, загальна площа комплексу складає понад 3725 кв.м., і розрахований він на 750 глядачів.

На якому етапі будівництво, і що потрібно для того, аби його завершити, - з такою метою до Сарн приїхав голова обласної ради Олександр Данильчук. На об’єкті він поспілкувався з головою ради Русланом Серпеніновим та головою райдержадміністрації Ярославом Яковчуком.

Керівники району переконують, що на завершення будівництва соціально важливого не лише для району, а й для області об’єкта, потрібно щонайменше 20 млн грн. Головне джерело фінансування - Державний фонд регіонального розвитку, там передбачено 10 млн грн. Ще 1 мільйон  забезпечить бюджет області. У минулі роки були субвенції з районного та міського бюджетів.

Однак через зростання заробітної плати та здорожчання деяких робіт, проектно-кошторисна документація перебуває на коригуванні комплексною державною експертизою. Після чого буде проведено додатковий тендер.

За словами голови Сарненської районної ради Руслана Серпенінова, якщо затримок з фінансуванням будівництва не буде, об’єкт реально завершити до кінця поточного року.

На новий спорткомплекс у районі покладають чималі надії. Адже він зможе приймати міжнародні змагання з більшості ігрових видів спорту.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також