За незаконне видобування гранітів на Рівненщині судитимуть директора підприємства

Фото з відкритих джерел

На Рівненщині судитимуть директора одного із підприємств, який здійснював незаконний видобуток корисних копалин. Про це повідомили в обласній прокуратурі. 

За даними досудового розслідування Державною службою геології та надр України у 2003 році товариству надано спеціальний дозвіл на видобування з Клесівського родовища гранітів, придатних для виробництва щебеню будівельного та каменю бутового. Але дія документу зупинена у квітні 2017 року, у зв’язку з порушенням надрокористувачем умов користування надрами.

"Втім керівника підприємства це не зупинило, і він надалі, у порушення встановлених правил використання надр, організовував незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення. Таким чином, з квітня 2017 по грудень 2018 року з родовища незаконно видобуто майже 14 тис.м.куб граніту та реалізовано щебеневої продукції на загальну суму понад 3 млн грн", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ Сарненського РВП ГУ НП в Рівненській області.

Максимальна відповідальність за вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачена у вигляді позбавлення на строк до 8 років.

 

Читайте також