За перший квартал 2020 року жителі Рівненщини сплатили понад 93 мільйони гривень військового збору

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Як повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, за перший квартал поточного року платники податків Рівненщини перерахували до державного бюджету 93,8 мільйона гривень військового збору, що на 10,7 млн. грн., або на 13% перевищує минулорічні надходження.

Найбільші суми надійшли від платників, які перебувають на обліку в управлінні у м. Рівне – понад 34 мільйони та Варашському управлінні – майже 31 мільйон гривень.

Керівник податкової служби області зазначає, що, Важливим фактором  у збільшенні сплати військового збору є відповідальність платників податків. Крім того стала динаміка надходжень зберігається також завдяки заходам податкової служби, зокрема, з детінізації доходів громадян.

Нагадуємо, ставка збору становить 1,5 відсотка від нарахованої суми доходу. Здебільшого його утримують та сплачують до бюджету роботодавці, які виплачують трудові доходи, та податкові агенти. У разі отримання інших доходів (у тому числі іноземних), з яких не сплачено збір, відповідальним за його перерахування є сам платник.

Головне управління ДПС у Рівненській області 

 

Читайте також