Поліція Рівненщини зареєструвала 60 фактів, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства: найбільше звертаються через "опитування президента"

Фото - Укрінформ

Станом на 14 годину поліцейські Рівненщини зареєстрували 61 факт, пов’язаний із виборчим процесом. Найбільше - у Рівному.

Як зазначив т.в.о. начальника поліції Рівненської області Руслан Стрельбіцький, майже половина – через опитування.

«28 повідомлень стосується факту опитування представниками «5 запитань від президента України». На думку більшості людей, вони вказують а те, що це опитування є незаконним і воно перешкоджає здійсненню виборчого права. Люди повідомляють, що проводиться опитування і на їх думку, вони вважають, що це свого роду певна агітація».  

До слова, факти порушення виборчого законодавства зафіксували також і в Костопільському — 5, Рівненському, Вараському — по 4, Дубенському — 3. Також зареєстовані повідомлення у Здолбунівському, Корецькому, Млинівському, Острозькому, Гощанському, Сарненському, Дубровицькому районах. 

За фактом пошкодження виборчих бюлетенів надійшло чотири повідомлення, 12 —щодо проведення передвиборчої агітації. В ході перевірки вказаних повідомлень наразі складено чотири адміністративні протоколи. 

Читайте також