За побиття насмерть жінки жителя Рівненщини засудили на 7 років

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Рівненський апеляційний суд залишив без змін вирок Володимирецького районного суду від 15 липня 2019 року, яким 46-річного мешканця Володимиреччини Анатолія визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть людини), та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років, повідомили в пресслужбі Рівненського апеляційного суду.   

Трагічний випадок трапився цього року 19 березня в одному із сіл Володимирецького району, де народився та проживав Анатолій. Чоловік був безробітним та зловживав спиртними напоями. Близько 19-ї години перебуваючи напідпитку за місцем свого проживання, у Анатолія виник конфлікт зі своєю співмешканкою Зінаїдою. Він наніс два удари ногою в живіт лежачій на землі жінці, внаслідок чого потерпіла померла.

Вирок суду першої інстанції, яким Анатолія визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 121 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років, захисник обвинуваченого оскаржила в апеляційному порядку. В апеляційній скарзі вона просила змінити вирок Володимирецького районного суду від 15 липня 2019 року в частині призначеного покарання та призначити її підзахисному покарання не пов’язане із позбавленням волі.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду, вивчивши матеріали кримінального провадження, заслухавши доводи учасників судового розгляду, вирок суду першої інстанції залишила без змін, а апеляційну скаргу — без задоволення.

Суд вважає, що визначений розмір покарання — 7 років позбавлення волі — відповідає ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі обвинуваченого, і є необхідним та достатнім для його виправлення й попередження нових кримінальних правопорушень. 

 

Читайте також