За психологічне насильство над матір`ю судитимуть жителя Рівненщини

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Житель міста Корець, будучи неодноразово притягнутим до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 173-2 КУпАП, за місцем спільного проживання систематично вчиняв психологічне насильство по відношенню до своєї матері, що проявлялось у постійних словесних образах, висловленні на її адресу нецензурної лексики, погроз застосування щодо неї фізичного насильства тощо.

Прокурором Здолбунівської місцевої прокуратури у вказаному кримінальному провадженні затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за  ст.126-1 КК України.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: за вчинення злочину встановлено покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Читайте також