За результатами перевірок податківців Рівненщини бюджет додатково отримав понад 47 мільйонів гривень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Рівненській області, підрозділами аудиту впродовж  2019 року проведено 298 документальних перевірок ризикових платників податків.

В.о. начальника податкової служби області Віталій Чуй підкреслив, що завдяки зосередженню на перевірках операцій здійснених найбільш ризикових платників кількість здійснених планових та позапланових перевірок, порівняно з минулим роком, зменшилась на 22 відсотки або на 84 перевірки.

Разом з тим, зменшення кількості перевірок не вплинуло  на їх якість та ефективність. Так, за результатами контрольно – перевірочної роботи  донараховано узгоджених податкових зобов’язань на суму майже 86,6 млн. грн., що на 38,7млн.грн. більше, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. До бюджетів із донарахованих сум за актами перевірок 2019 року та минулих років надійшло 47,7 млн. грн. податків та штрафів, що на 3,5 млн.грн. перевищує показник тогорічних стягнень.

Нагадаємо, на вебпорталі Державної податкової служби України розміщено графік планових перевірок: https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/362017.html.

Головне управління ДПС у Рівненській області

 

Читайте також