За систематичні крадіжки посадили двох жителів Рівненщини

фото ілюстративне

За систематичне вчинення крадіжок засуджено до позбавлення волі 2 жителів Рокитнівського району

З урахуванням позиції прокуратури Рокитнівський районний суд призначив покарання 2 чоловікам, які систематично вчиняли крадіжки майна місцевих жителів. Засуджені є мешканцями смт. Рокитне та були раніше судимі за вчинення крадіжок. 

З’ясувалось, що двоє 38-річних чоловіків впродовж 2016-2017 років систематично таємно викрадали майно, що на праві власності належало громадянам та державним підприємствам, установам. 

Варто зазначити, що в ході судового засідання чоловіки повністю визнали свою вину у вчинених кримінальних правопорушеннях, щиро розкаялися, просили суд суворо не карати їх та не позбавляти волі. Проте прокурори Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури були іншої думки, а саме, що перевиховання «рецидивістів» можливе лише за допомогою ізоляції від суспільства. 

У підсумку суд визнав чоловіків винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднана із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) та призначив покарання у виді 3 років 4 місяців позбавлення волі кожному. 

На даний час вирок суду законної сили ще не набрав.

Повідомляє прокурор Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури Дем’ян  Мініч

Джерело:   https://sarnyprok.rv.ua

Читайте також